achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Di 28 augustus

Klompenpadwandeling met gids en lunch

Wilt u ook eens een klompenpad ontdekken met gids? Deze zomer kunt u een klompenpad wandelen onder begeleiding van klompenpadvrijwilligers.

De vrijwilligers zorgen voor het onderhoud en beheren de paden. Onderweg komt u veel te weten over het pad en de omgeving. Na de wandeling kunt u genieten van een speciale Klompenpadlunch. 

De gemeente Heerde telt sinds juni 2018 5 klompenpaden. Deze paden lopen over boerenerven, langs sloten, door bossen, langs de IJssel en over oude kerkpaden. Over de weg, door grasland en over onverharde wegen kom je de prachtigste plekjes tegen. De paden lopen langs de IJssel en over de Veluwe door de plaatsen Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld.

De wandeling wordt begeleid door een vrijwilliger die veel weet van het klompenpad, omdat die toeziet op het onderhoud en de omgeving erg goed kent. Op dinsdagmorgen 28 augustus wandelen we het Vosbergenpad dat loopt door Heerde, Wapenveld en Hoorn over het landgoed Vosbergen, langs sprengen en vroegere watermolens.

Het startpunt is Bistro Voldaan, Kanaaldijk 30, Heerde. Let op: de Beatrixweg ligt tot oktober eruit. Rijdt daarom om via de Kanaalweg. We eindigen bij Bistro Voldaan voor een klompenpadlunch. Dit is een wandeling van 14 km en duurt een kleine 4 uur, we starten om 8:30 uur.

De kosten voor de wandeling met lunch bedragen € 15,00 per persoon en kunt u contant afrekenen voordat de wandeling begint. Geeft u zich van tevoren op voor de wandeling met lunch via marketing@wijzijnheerde.nl, bel naar 0578 617094 of kom langs in de TIPs in Heerde (Bonenburgerlaan 6), Veessen (IJsseldijk 67) en Wapenveld (Klapperdijk 36B). Ook voor vragen kunt u daar terecht.

Kanaaldijk 30, Heerde

Aanvang: 08:30 uur