achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Di 7 augustus

Klompenpadwandeling met gids en lunch

Wilt u ook eens een klompenpad ontdekken met gids? Deze zomer kunt u een klompenpad wandelen onder begeleiding van klompenpadvrijwilligers.

De vrijwilligers zorgen voor het onderhoud en beheren de paden. Onderweg komt u veel te weten over het pad en de omgeving. Na de wandeling kunt u genieten van een speciale Klompenpadlunch. 

De gemeente Heerde telt sinds juni 2018 5 klompenpaden. Deze paden lopen over boerenerven, langs sloten, door bossen, langs de IJssel en over oude kerkpaden. Over de weg, door grasland en over onverharde wegen kom je de prachtigste plekjes tegen. De paden lopen langs de IJssel en over de Veluwe door de plaatsen Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld.

De tweede klompenpadwandeling is op dinsdagmorgen 7 augustus. Het Elsvoorderpad loopt door Veessen en Vorchten over historische kerkenpaden, door weilanden en langs de oevers van de IJssel. Het startpunt is Restaurant De IJsselhoeve, IJsseldijk 46 in Veessen waar we eindigen voor de lunch. Dit is een wandeling van 11 km en duurt 3 uur, we starten om 8:30 uur.

U kunt bij Restaurant De IJsselhoeve parkeren en Syntus buurtbus 502 rijdt door Veessen en heeft een halte op de IJsseldijk.

De kosten voor de wandeling met lunch bedragen € 15,00 per persoon en kunt u contant afrekenen voordat de wandeling begint. Geeft u zich van tevoren op voor de wandeling met lunch via marketing@wijzijnheerde.nl, bel naar 0578 617094 of kom langs in de TIPs in Heerde (Bonenburgerlaan 6), Veessen (IJsseldijk 67) en Wapenveld (Klapperdijk 36B). Ook voor vragen kunt u daar terecht.

IJsseldijk 46, Veessen

Aanvang: 08:30 uur