achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Di 31 juli

Klompenpadwandeling met gids en lunch

Wandel deze zomer mee met de vrijwilligers van de klompenpaden! We vertrekken op dinsdagochtend bij het startpunt van het klompenpad en eindigen met een lunch.

De gemeente Heerde telt sinds juni 2018 5 klompenpaden. Deze paden lopen over boerenerven, langs sloten, door bossen, langs de IJssel en over oude kerkpaden. Over de weg, door grasland en over onverharde wegen kom je de prachtigste plekjes tegen. De paden lopen langs de IJssel en over de Veluwe door de plaatsen Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld.

De wandeling wordt begeleid door een vrijwilliger die veel weet van het klompenpad, omdat die toeziet op het onderhoud en de omgeving erg goed kent. Op dinsdag 31 juli wandelen we het 15 km lange Horsthoekerpad. Het Horsthoekerpad in Heerde kenmerkt zich door het afwisselende landschap rond buurtschap de Horsthoek met beken, houtwallen, bos en heide. Onderweg kunt u een kudde schapen tegenkomen op de heide. De wandeling duurt ongeveer 4 uur. We starten om 8:30 uur bij Brasserie Meet & Eat aan de Eperweg 55 in Heerde. 

De startlocatie ligt dichtbij het transferium dat te bereiken is met Syntus streekbus 202 en 203. Er is ook ruim de mogelijkheid om te parkeren.

De kosten voor de wandeling met lunch bedragen € 15,00 per persoon en kunt u contant afrekenen voordat de wandeling begint. Geeft u zich van tevoren op voor de wandeling met lunch via marketing@wijzijnheerde.nl, bel naar 0578 617094 of kom langs in de TIPs in Heerde (Bonenburgerlaan 6), Veessen (IJsseldijk 40 en 67) en Wapenveld (Klapperdijk 36B). Ook voor vragen kunt u daar terecht.

Eperweg 55, Heerde

Aanvang: 08:30 uur