achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Za 25 augustus

Hessenmarkt met standwerkers

Braderie met muziek

Zaterdag 24 augustus organiseert de Ondernemersvereniging Heerde de 3e Hessenmarkt van 2018. De Hessenmarkt is een gezelllige braderie in het centrum van Heerde. Deze keer zullen er standwerkers aanwezig zijn.

De 3e Hessenmarkt zal plaatsvinden op zaterdag 25 augustus 2018 van 10:00 tot 17:00. Deze keer zullen er standwerkers aanwezig zijn. Standwerkers, wie kent ze niet. De mensen met een goedlopend praatje de meest wonderlijke dingen proberen aan te prijzen, liefst op humoristische wijze. Sommige standwerkers kun je alles laten verkopen, maar er zijn ook standwerkers, die hun hele carrière zich bezig houden met de verkoop van een enkel product. Een goed voorbeeld is bij deze de groenteschaaf , een multifunctionele blikopener, wonderdoekje of vlekkenmiddel. Standwerkers onderscheiden zich van de zogenaamde stille kramers. Een goede standwerker kan een ware menselijke ontstopping laten ontstaan op de markt. Met een boeiende presentatie kunnen mensen wat langer op dezelfde plek worden vastgehouden.

Yko Hoekstra & Annelie Franken treden op tussen 14:00 en 17:00 uur. Dit duo brengt leuke, toegankelijke muziek. Wat dacht u van Simon & Garfunkel, The Beatles, Julien Clerc, Dolly Parton maar ook Acda en de Munnik, Stef Bos e.a. komen voorbij. Voor velen een feest der herkenning.

De kinderen kunnen op de Hessenmarkt handel drijven op de kinderbraderie en zo een leuk zakcentje voor de vakantie bijverdienen. De kinderen kunnen deze dag op de dag zelf vanaf  10.00 uur een plekje kopen voor € 2,00 bij het kerkplein van de Hervormde kerk aan de Bonenburgerlaan. 

Tijdens de Hessenmarkt is de Johanneskerk aan de Dorpsstraat open voor bezichtiging van 13.30 tot 16.00 uur. Tijdens de openstellingen zullen er vrijwilligers in de kerk aanwezig zijn om de bezoekers te ontvangen en om eventuele vragen te beantwoorden. Tevens is de toren open voor beklimming. Een klimmetje naar boven voelt bij velen vaak als een fijne prestatie en boven op de toren "lacht" de omgeving u als het ware toe. Tijdens deze beklimming kan het uurwerk en de grote luidklok eens van dichtbij bekeken worden. Voor de torenbeklimming wordt een bescheiden vergoeding gevraagd.

De Heerder Hessenmarkt vindt plaats in het centrum van Heerde van 10.00 tot 17.00 uur.

Dorpsstraat, Heerde

Aanvang: 10:00 uur