achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Do 21 juni

Fietsinformatiedag voor senioren in Gelderland.

Fietsinformatiedag voor alle actieve, oudere fietsers!

Fietsinformatiedag voor senioren in Gelderland.

De fietsersbond organiseert in samenwerking met vele gemeentes in grote delen van Gelderland de komende periode fietsinformatiedagen voor senioren (65 plus). Deze fietsinformatiedag is een unieke eendaagse cursus rond het thema ‘veilig blijven fietsen’. Zo is er ook een fietsinformatiedag op donderdag 21 juni in Het Dorpshuis (Griftstraat 8, 8181 VZ) in Heerde.

De organisatoren vinden het belangrijk dat senioren plezierig en veilig kunnen blijven fietsen. Fietsen is gezond voor lichaam en geest, maar het fietsen wordt voor sommigen ook lastiger. Er verandert veel, op wegen en fietspaden, het is druk op de weg. En als we ouder worden, vinden we het soms moeilijker om op de fiets te stappen. Daarover gaat deze cursusdag!

Hoe ziet de Fietsinformatiedag er uit? U neemt uw eigen fiets of e-bike mee naar de locatie.   Vanaf  9.15 uur kunt u komen en om 9.30 uur starten we. De dag duurt tot 15.30 uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon en dat is inclusief koffie/thee en de lunch.

Het is een heel divers programma. Zo is er een presentatie over verkeersregels en de lokale situatie. Ook komt er een fietsenmaker die uw fiets kan keuren, die info geeft over fietsen (o.a. over e-bikes). Op een fietsparcours kunt u uw behendigheid testen. Een bewegingsdocent doet oefeningen met u en geeft tips over hoe u fit blijft. Na de lunch maken we een korte fietstocht. Tot slot komt de wethouder of ambtenaar die u info geeft over het lokale  verkeersbeleid. U kunt dan ook vragen stellen. Om 15.30 uur eindigt de dag. Een leuke, actieve, leerzame en vooral ook gezellige dag. De dag wordt geleid door fietsdocenten van de Fietsersbond.

 Meer informatie of aanmelden; U kunt zich aanmelden via de website van de Fietsersbond,  www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen  Voor meer informatie kunt u bellen met De Fietsersbond, tel. nr. is 030-2918171.

Griftstraat 8, Heerde

Aanvang: 09:30 uur