achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Za 16 juni

Midzomerplantenjacht

de plantenwerkgroep van de KNNV – EPE-HEERDE organiseert een excursie. Start om 13.00 uur vanaf de Kerkdijk bij Heerde bij het begin van de TOLBRUG.

 Als je belangstelling hebt voor planten en plantengroei in onze omgeving is dit een mooie gelegenheid om hiermee kennis te maken.

Publieksexcursie jubilerende organisatie voor plantenonderzoek op zaterdagmiddag 16 juni a.s. 

Al langer dan een eeuw wordt er in Nederland door vrijwilligers intensief onderzoek gedaan naar de verspreiding van wilde planten en naar de noodzaak van hun bescherming. In de jaren 80 werden de resultaten van een eeuw inventarisatie gebundeld in het driedelige standaardwerk ATLAS VAN DE NEDERLANDSE FLORA. In die tijd werd ook duidelijk dat de oprukkende digitalisering een nieuw tijdperk inluidde, die om een nieuwe centrale organisatie vroeg. Zo werd in 1988 de STICHTING FLORISTISCH ONDERZOEK NEDERLAND (FLORON) opgericht, toen gevestigd in Leiden, tegenwoordig in Nijmegen. Aanvankelijk zorgde deze organisatie ervoor dat de schriftelijk aangeleverde gegevens gedigitaliseerd werden, zodat ze veel effectiever benut konden worden voor onderzoek en natuurbeleid. Inmiddels heeft FLORON ook een interactieve website en een inventarisatie-app ontwikkeld, zodat vrijwilligers de gegevens zelf digitaal kunnen aanleveren. Al die historische en actuele gegevens worden wetenschappelijk toegankelijk én voor het publiek inzichtelijk gemaakt op de prachtige site VERSPREIDINGSATLAS.NL. Daarin zijn ook foto’s van plantensoorten en tekstinformatie opgenomen.

Dit jaar bestaat FLORON dertig jaar. En ze nodigt iedereen uit die geïnteresseerd is, ongeacht het niveau van zijn of haar plantenkennis, om een keer mee te gaan op plantenexcursie. Er zijn in den lande 22 Midzomerplantenjachten georganiseerd. Op Floron.nl kan men ze vinden in de activiteitenagenda.

Ook de plantenwerkgroep van de KNNV – EPE-HEERDE  (Koninlijke Nederlandse Vereniging voor Veldbiologie) organiseert een excursie op zaterdagmiddag 16 juni. Deze excursie begint om 13.00 uur vanaf de Kerkdijk bij Heerde bij het begin van de TOLBRUG. Als je belangstelling hebt voor planten en plantengroei in onze omgeving is dit een mooie gelegenheid om hiermee kennis te maken.

Datum: zaterdag 16 juni 
Tijd: 13.00 – 15.00 uur 
Plaats: Heerde, Kerkdijk bij Tolbrug  
Inlichtingen:edeboer008@planet.nl 

Norelholtweg 4 Epe

Aanvang: 08:00 uur