achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Zo 1 juli

WK inline-skaten

Provincie Gelderland vormt het decor voor de strijd op wielen. In Heerde wordt van 1 tot en met 3 juli geraced op één van de snelste en mooiste pistes van heel de wereld.

Deelnemers vanuit de gehele wereld strijden om de wereldtitels Inline Skaten, skeeleren in de volksmond, op de skeelerpiste van Skeelerclub Oost Veluwe. In de morgen worden de voorrondes verreden en 's avonds worden de finales verreden en dus de medailles verdeeld. De accomodatie zal worden omgetoverd tot een arena die plaats bied aan 2500 toeschouwers. Kom eens kijken bij deze flitsende sport.

Nog nooit was het WK Inline-skaten in Nederland. Zowel op de piste, op de weg als bij de Freestyle onderdelen gaan de wereldwijde kampioenen met elkaar dé strijd aan. Niet alleen de broers Ronald en Michel Mulder kijken uit naar het WK in eigen land, alle internationale rijders verheugen zich op de eerste week van juli.
Daarnaast wordt tijdens het WK Inline- & Freestyle-skaten in Heerde op maandag 2 juli een speciaal G-skate onderdeel georganiseerd. Gedurende deze dag wordt er op het officiële WK terrein in Heerde een clinic verzorgd voor skateliefhebbers met een beperking.

Programma WK Inline-skaten
Het programma voor het WK Inline-skaten bestaat uit twee blokken. Van 1 t/m 3 juli zijn de wedstrijden op de Vesmaco-piste in Heerde. De senioren werken daar de volgende onderdelen af: 500 meter, 1000 meter, afvalkoers, punten/afvalkoers en 3 km aflossing.
Na een rustdag gaat het toernooi verder op het wegparkoers in Arnhem, waar van 5 t/m 8 juli de volgende onderdelen op het programma staan: one lap, 10 km puntenkoers, 20 km afvalkoers, 100 meter en de marathon (42 km).
Het exacte programma is te vinden op www.wkinlineskaten.nl en via deze website zijn ook online tickets te bestellen voor de wedstrijden in Heerde.

Kommerseweg 2a, Heerde

Aanvang: 09:00 uur