achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Di 26 juni

Lezingencyclus klooster Hulsbergen

Een lezingencyclus waarbij verschillende facetten van het klooster St. Hiëronymus of Hulsbergen worden belicht met als afsluiter een excursie.

De Stichting Recreatie Wapenveld (SRW) en bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed houden in juni een lezingencyclus waarbij verschillende facetten van het klooster St. Hiëronymus of Hulsbergen worden belicht. Met de lezingencyclus wil de SRW de aandacht vestigen op het belang van het klooster Hulsbergen (1407-1588) binnen de Moderne Devotie, voor de economische ontwikkeling en voor de waterbeheersing in het gebied. Terreinen waarop de bewoners van het fraterhuis een stempel hebben gedrukt.

Evert de Jonge uit Emst komt op 26 juni naar Vrieze's Erfgoed. Hij publiceerde al verschillende verhalen over het klooster Hulsbergen en haar bewoners. Hij laat zijn licht schijnen over de mogelijke omvang van het klooster en haar betekenis voor de ontwikkeling van het gebied.

De avondbijeenkomsten worden gehouden op bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Ze beginnen om 19.30 uur met een ontvangst en een bezichtiging van de expositie 'Het water de baas, een monnikenwerk rond Wapenveld' met tekeningen van Bernard Bos over het klooster en bodemvondsten die zijn gedaan. De kosten zijn 7,50 euro per lezing inclusief koffie/thee en de kosten voor de excursie inclusief maaltijd zijn 12,50 euro. Deelname aan alle activiteiten kost 27,50 euro per persoon. Opgeven vooraf is vereist en kan via info@vriezeserfgoed.nl of telefoon 06-15194780.

Groteweg 54, Heerde

Aanvang: 19:30 uur